Sokan használják, szeretik vagy szidják, istenítik vagy ellenzik. A fontos az, hogy NEKED mi a jó, a hasznos, az előnyös: sablont használni vagy inkább egyedi fejlesztés kell? Járjuk kicsit körbe ezt a témát, hogy el tudd dönteni, számodra mi az ideális megoldás.
Mi a WordPress pontosan?

A WordPress egy ingyenes web alapú szoftver, aminek a segítségével akár Te is kódolás nélkül hozhatsz létre gyönyörű, minőségi weboldalakat.
Még 2003-ban egy blogmotorként indult, de az elmúlt években hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Ma már több mint 70 millió oldalt futtatnak a rendszeren, ami több mint a 25% a honlapoknak. A cégvezetők, marketingesek és a bloggerek is folyamatosan kezdenek rájönni, hogy akár saját maguknak is elkészíthetik a weboldalukat. Kattingatásokkal és “fogd és vidd” módszerrel készítheted el a saját holnapod.

Előnyei

Ami az egyik legfontosabb és legnagyobb előnye, hogy teljesen ingyenes. Egy forintot se kell költened ahhoz, hogy elkezd a saját weboldalad építeni. Persze később felmerülnek költségek, de ezek elképesztően olcsóak a hatásukhoz képest. Illetve prémium, magasabb tudással rendelkező sablonokat csak fizetés ellenében tudsz használni.

Régen programozók vagy webfejlesztő cégek csinálták a weboldalakat. Ha minőségi munkát akartál, mélyen bele kellett nyúlnod a zsebedbe. Még az is megeshetett, hogy egyszerűen csak változtatni szerettél volna valamit az oldaladon, de a programozó egyszerűen csak eltűnt. Ilyenkor nagyon nehéz volt új fejlesztőt találni, aki átveheti a munkát, mert teljesen más módszerrel kódolnak a programozók. A WordPress-nél hihetetlen jó, hogy több tízezer fejlesztő ért hozzá, így könnyen találhatsz minőségi segítséget akkor is, ha nem egyedül szeretnél mindent megcsinálni. Illetve a Google (és némi angol tudás) segítségével szinte minden kérdésedre választ kaphatsz Te magad is, és a honlapod utógondozása (pl. tartalom frissítése) is lényegesen egyszerűbb. Nagyon sok sablont, bővítményt és olyan funkciókat hoztak létre, amivel segítik a kódolás nélküli weboldal készítést. Ez nagyon rugalmassá teszi az egészet. Egy egyszerűbb blogot is lehet vele készíteni, de egy több oldalból álló vállalkozói weboldalt vagy akár webshopot is.

SEO barát is ez a rendszer. Számos hasznos plugin segít a honlapodat keresőoptimalizálni, emellett az analitikába is viszonylag jó betekintést kaphatsz egy tartalomkezelő rendszer alkalmazásával: megfigyelheted hogyan viselkednek a felhasználók a weboldaladon, honnan jönnek, konvertálnak-e, stb. A kapott adatokat pedig felhasználhatod ahhoz, hogy a weboldaladat még vonzóbbá tedd az emberek számára.

Hátrányai

A WP egy nyílt forráskódú CMS rendszer. Ez azt jelenti, hogy több fejlesztő is hozzáfér, dolgozik rajta folyamatosan “társadalmi munkában”, ami előny, de hátrány is! Mégpedig a biztonsági problémák, vagyis a rendszer sebezhetősége miatt. Ha nem védik meg az oldalt a megfelelő eszközökkel, akkor illetéktelenek feltörhetik azt, megváltoztathatják a tartamát, stb. Emiatt sokan választják inkább a zárt forráskódú CMS rendszereket, ahol a kódok nem elérhetők bárki számára, csak a fejlesztő tudja azt módosítani.

Problémát tud okozni a rendszeres karbantartási igény is, főleg a körülbelül 6 havonta érkező verziófrissítéseknél. Ezek néhány esetben a korábban használt pluginokkal kompatibilitási problémákat okozhatnak és a szépen kivitelezett dizájnunk széthullik az aktuális verzióváltást követően.

Mindezek tudatában gondold végig!

Ha kezdő vállalkozó vagy és nem igényel a terméked vagy szolgáltatásod speciális honlapot, akkor felesleges sok pénzt fektetned azonnal egy saját honlap fejlesztésébe. Kezdj egy ingyenes sablonnal, figyeld a weboldalad konverzióját Ha jól működik a vállalkozás, akkor érdemes már elgondolkodni a fejlesztésen, amennyiben az szükséges.

Fontos, hogy tisztában legyél vele, mi a weboldalad célja, miért hoztad létre. Ehhez alakítsd!
A látogatódat nem érdekli, hogy a honlapod mivel készült: a lényeg, hogy minél gyorsabban megtalálja azt, amit keres.

Ha rám hallgatsz belátod, hogy az igazi siker nem azon múlik, hogy mi a weblapod motorja. Hanem a minőségi tartalom és a folyamatos kommunikáció a látogatóiddal, leendő vásárlóiddal a honlapodon keresztül.

 

Kérj ajánlatot és én segítek neked profi weboldalt készíteni a vállalkozásod számára.

 

Ajánlatot kérek

 

WordPress – ez kell neked?
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.